Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Pasjonsspillet i Oberammergau

13. juni 2020 - 21. juni 2020

pasjonsspillet

Det er med stor glede Radio Øst inviterer på tur til Oberammergau i Bayern sommeren 2020.

Oberammergau ligger ca. 1 time sør for München. Byen er omgitt av Ammergau-alpene og er ikke bare kjent for pasjonsspillet, men også som et senter for kunst og kultur. Byen preges av mange flotte veggmalerier og i butikkene finner du mye flott treskjærerkunst.

Pasjonsspillet i Oberammergau tiltrekker seg mange hundre tusen besøkende fra hele verden hvert 10. år.

I 1633, midt under 30-års krigen, herjet det en pest i området. Innbyggerne i Oberammergau bad til Gud og lovte at om ingen flere døde av sykdommen i byen så skulle de fremføre et takkespill – et pasjonsspill som skildret Jesu lidelse og død. Innbyggerne ble bønnhørt og i 1634 holdt de løftet sitt og fremførte spillet for første gang på kirkegården, over gravene til ofrene for pesten.

I over 380 år har de fremført pasjonsspillet hvert 10. år og i henhold til reglementet kommer alle skuespillerne fra byen. Alle som deltar må være født i Oberammergau eller ha bodd der i minst 20 år.

Pasjonsspillet er en flott og sterk opplevelse. Spillet fremføres på tysk, med tekstbok på tysk eller engelsk. Plussreiser vil også utarbeide en norsk utgave som alle våre gjester får utdelt. Amfiet er oppdelt i 6 billett-kategorier. Alle våre billetter er kategori 1 – beste kategori.

Detaljer

Start:
13. juni 2020
Slutt:
21. juni 2020
Hendelse Kategori:
Hendelse Tags:
,
Hjemmeside:
http://radio-ost.no/pasjonsspillet-i-oberammergau-juni-2020/

Arrangør

Radio Øst v/ Guldhaug
Telefon:
93426503
Epost:
guldhau@online.no
Hjemmeside:
http://radio-ost.no/