Reise

Reis med oss

Radio Øst arrangerer hvert år turer til både inn- og utland. Vi legger ut informasjon om reisene fortløpende.

For påmelding, se informasjon knyttet til hver enkelt reise.

Reiser med ledige plasser

Sensommer i Baltikum, 19. – 27. august 2019.

TallinRadio Øst inviterer til en opplevelsesrik tur til våre naboer i øst; nærmere bestemt til de baltiske stater med sine rike kulturer, vakre byer og historiske severdigheter. Vi besøker alle de tre baltiske hovedsteder; barokkbyen Vilnius og det berømte Trakai-slottet, Hansabyen Riga og ikke minst Nord-Europas best bevarte middelalderby, Tallinn med hele det historiske sentrum på UNESCOs verdensarvliste.

For påmelding, kontakt Aud Bergquist på tlf. nr.: 95790112 eller e-post: aud@radio-ost.no

Turen arrangeres i samarbeid med Plussreiser.

Pasjonsspillet i Oberammergau

pasjonsspilletDet er med stor glede Radio Øst inviterer på tur til Oberammergau i Bayern sommeren 2020.

Dato for turen er 13. – 21. juni 2020, og den er i samarbeid med Plussreiser.

Oberammergau ligger ca. 1 time sør for München. Byen er omgitt av Ammergau-alpene og er ikke bare kjent for pasjonsspillet, men også som et senter for kunst og kultur. Byen preges av mange flotte veggmalerier og i butikkene finner du mye flott treskjærerkunst.

Pasjonsspillet i Oberammergau tiltrekker seg mange hundre tusen besøkende fra hele verden hvert 10. år.

I 1633, midt under 30-års krigen, herjet det en pest i området. Innbyggerne i Oberammergau bad til Gud og lovte at om ingen flere døde av sykdommen i byen så skulle de fremføre et takkespill – et pasjonsspill som skildret Jesu lidelse og død. Innbyggerne ble bønnhørt og i 1634 holdt de løftet sitt og fremførte spillet for første gang på kirkegården, over gravene til ofrene for pesten.

I over 380 år har de fremført pasjonsspillet hvert 10. år og i henhold til reglementet kommer alle skuespillerne fra byen. Alle som deltar må være født i Oberammergau eller ha bodd der i minst 20 år.

Pasjonsspillet er en flott og sterk opplevelse. Spillet fremføres på tysk, med tekstbok på tysk eller engelsk. Plussreiser vil også utarbeide en norsk utgave som alle våre gjester får utdelt. Amfiet er oppdelt i 6 billett-kategorier. Alle våre billetter er kategori 1 – beste kategori.

For påmelding, kontakt Reidun Guldhaug på tlf.nr.: 93426503 eller e-post: guldhau@online.no

Gjennomførte reiser